İzmir'de bombalı saldırı sanığına ağırlaştırılmış müebbet hapis

AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı saldırıda davasında karar açıkladı. Sanık Deniz Aytaç'a, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de AK Parti Karşıyaka ilçe binası, MHP Çamdibi irtibat bürosu ile Çamdibi Polis Merkezi Amirliğine bombalı saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve "MLKP üyesi" olmakla suçlanan Deniz Aytaç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Aytaç ve avukatı katıldı. Mahkeme Başkanı, Aytaç'a "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini açıkladı.

Mahkeme Başkanı, Aytaç'ın 2 polisi "görevi başında öldürmeye teşebbüs"ten 14'er yıl, "sahtecilik" suçundan 3 yıl, "ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet" suçunu birden fazla kez işlemesi gerekçesiyle 10 yıl 6 ay hapis cezası ve 18 bin lira para cezasına çarptırıldığını belirtti. (İZMİR/AA)