Açlık grevindeki avukatlara desteğe izin verilmedi: 7 kişi gözaltına alındı

Açlık grevindeki avukatlar için dilek feneri uçurmak isteyen meslektaşlarına izin verilmedi. ÇHD İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil'in de aralarında bulunduğu 7 avukat gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da, açlık grevindeki tutuklu avukatlara destek için dilek feneri uçurmak isteyen 7 avukat gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü'nde açlık grevine başlayan tutuklu avukatlar için İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde dilek feneri uçurmak isteyen avukatların gözaltına alındığı açıkladı.

Açıklamada, "Açlık grevinin 30. günündeki avukat arkadaşlarımız için Beşiktaş'ta dilek feneri uçurmak isteyen avukat arkadaşlarımız Yaprak Türkmen, Oğuzhan Topalkara, Seda Saraldı, Canan Gözcü, Barzan Demirhan, Gökmen Yeşil, Ayşegül Çağatay gözaltına alındılar! Baskılarınız bizi yıldıramaz!" denildi.

ÇHD İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada ise "Şube başkanımız ve derneğimiz üyesi meslektaşlarımız Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulmaktalar. Tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)