İddia: Kırgızistan'da tecavüzle suçlanan müdür Türkiye'ye gönderildi

Kırgızistan'da, MEB'e bağlı bir Türk okulunda müdürün bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Okul müdürünün Türkiye'ye gönderildiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırgızistan'da, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Bişkek Türk okulunun müdürünün 9 yaşlarında bir çocuğa cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddia edildi. Olayın Kırgızistan'da infiale neden olduğu ve okul müdürü Ömer Aydın'ın, Türkiye'ye geri gönderildiği de iddialar arasında yer aldı.

Milletvekili İrina Karamuşkina’nın, Kırgızistan Parlamentosu’nda yaptığı konuşma ile ortaya çıkan olayla ilgili Bişkek Büyükelçiliği  bir açıklama yayınladı. Bişkek Büyükelçiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

"21 Şubat 2019Bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialar nedeniyle konu ivedilikle incelenmeye başlanmış, okul müdürü ve yardımcıları görevden uzaklaştırılmış, yeni bir geçici yönetim atanmıştır. Türkiye’den gelecek müfettişler aracılığıyla gerekli teftiş de yapılacaktır. Ayrıca, konu hakkında Kırgız makamlarıyla yakın bir işbirliği sürdürülmekte, gerekli tüm bilgi, belge ve destek sağlanmaktadır." (HABER MERKEZİ)