Akademisyene 'şehit ailesini ziyaret’ cezası iptal edildi

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attığı için akademisyen Gülsün Güvenli'ye 'şehit ailesine taziye' cezası verilmişti. Güvenli'nin yaptığı itiraz neticesinde mahkeme kararı iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülsün Güvenli'ye verilen 'şehit ailesine taziye' cezası, mahkeme tarafından iptal edildi. Güvenli'nin yaptığı itiraz üzerine İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi, kararı iptal etti.

Güvenli'ye, 'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza attığı gerekçesiyle 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve 'şehit ailesine taziye ziyaretinde bulunma yükümlülüğü' getirilmişti.

Güvenli'nin avukatı Tüten Ateş, "Karara biz de itiraz etmiştik. Savcılık da itiraz etmiş. Savcılığın itiraz gerekçesini UYAP'ta göremedik. Taziye gibi insani bir olayın yargı tarafından topluma bir ceza gibi sunulması yanlışından dönülmesini olumlu buluyoruz. Zaten taziye bir kamu hizmeti değildir. Yükümlülük olarak görülmesi hukuken de insani olarak da son derece yanlış ve sakıncalıdır" dedi. (Kaynak: Sputnik)