Çanakkale'de 46 artçı deprem oldu

Çanakkale'deki 5 büyüklüğündeki depremin ardından sabaha kadar 46 artçı sarsıntı daha kaydedildi. Binlerce sokakta sabahladı.  Ayvacık'a bağlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluştu. Ayvacık'ta okullar bugün tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çanakkale Valiliği, merkez üssü Ayvacık'ın Tartışık köyü olan 5 büyüklüğündeki depremin, yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu.

Depremin ardından bölgede büyüklükleri 1 ile 3,6 arasında 46 artçı sarsıntı meydana geldiği bilgisinin yer aldığı açıklamada, deprem aktivitesinin takip edildiği hatırlatıldı.

AYVACIK'TA OKULLAR TATİL

Depremin merkez üssü Ayvacık ilçesinde bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin, dün akşam yaptıkları değerlendirme toplantısında tedbir amaçlı olarak ilçe genelinde bugün 1 gün süreyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

İlçe kaymakamlıkları, AFAD, emniyet, jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Türk Kızılayı, UMKE ve muhtarlıklarca bölgede yapılan çalışmalara göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği, Ayvacık'ta 15, il merkezi ve diğer ilçelerde 6 kişinin deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu kaydedildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hasar tespitine yönelik, "Ayvacık'da toplamda 12 köyümüzde 85 konut, 5 ahır, 1 okul ve 2 camimiz hasar gördü."

Deprem nedeniyle binlerce kişi sokakta sabahladı. Öte yandan İstanbul Valiliği depreme ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır" bilgisi verildi.

(ÇANAKKALE/AA)

Etiketler deprem çanakkale