HDP’li Kenanoğlu: Kılıçdaroğlu Alevi değerlerini ayaklar altına almıştır

HDP'li Ali Kenanoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun haftalık grup toplantısında “Ozan Arif’in diğer ozanlardan hiçbir farkı yoktur” sözlerine tepki gösterdi. Kenanoğlu, “Kılıçdaroğlu haddini aşmış ve Alevi değerlerini ayaklar altına almıştır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Ozan Arif’in diğer ozanlardan hiçbir farkı yok. Aşık Veysel gibi, Pir Sultan Abdal gibi, Erzurumlu Emrah gibi, Neşet Ertaş gibi," sözlerine tepki gösterdi. Kenanoğlu, Kılıçdaroğlu’nu kullandığı ifadeden dolayı bir an önce Alevilerden ve Ermeni halkından özür dilemeye davet etti.

'KILIÇDAROĞLU'NU KINIYORUM'

Kenanoğlu, "Hrant Dink ve Maraş Katliamı’nın katillerine övgüler dizen ülkücü ozan Ozan Arif ile Alevi toplumunun değeri olan Pir Sultan’ı aynı kefeye koymanın hadsizlik olduğunun" altını çizdi ve Kılıçdaroğlu’na özür dilemesi çağrısında bulunarak şu çağrıyı yaptı:

“Kılıçdaroğlu haddini aşmış ve Alevi değerlerini ayaklar altına almıştır. Kemal Kılıçdaroğlu, Hrant Dink ile Maraş’ın katillerine övgüler dizen ülkücü Ozan Arif ile Alevilerin ulu ozanlarını aynı kefeye koymuştur. Cem ibadetimizde isminin geçtiği her dua ve deyişte niyaz verdiğimiz Pir Sultan Abdal ve Alevilerin değeri olan diğer Alevi Ozanlarıyla Hrant Dink’in katillerinin sevicisi ve onlara methiyeler dizen ülkücü Ozan Arif’i aynı kefeye koymak hadsizliktir, hakarettir. Kılıçdaroğlu’nu bu benzetmesinden ve Alevi toplumuna hakaretinden dolayı kınıyorum. Kılıçdaroğlu haddini bilmeli ve Alevi toplumundan ve Ermeni halkıyla bu ülkenin demokratlarından özür dilemelidir.” (HABER MERKEZİ)

Alevilerden Kılıçdaroğlu'na Ozan Arif tepkisi!Alevilerden Kılıçdaroğlu'na Ozan Arif tepkisi!