Hacı Bektaş Vakfı Başkanı Ercan Geçmez: Kılıçdaroğlu’nun Ozan Arif övgüsü 'siyasi intihar'

Hacı Bektaş Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Kılıçdaroğlu’nun Ozan Arif’i Pir Sultan, Aşık Veysel’e benzettiği sözleri için, “akıl tutulması” yorumu yaptı. Geçmez, “Demokratik, laik, insan haklarına saygılı bir Türkiye inşa etmek istediğini söyleyip Ozan Arif’i övmek büyük bir siyasi intihardır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkücü kimliğiyle bilinen Ozan Arif’i Aşık Veysel, Pir Sultan’a benzeten sözlerine Alevi örgütlerinin tepkisi sürüyor.

Hacı Bektaş Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Kılıçdaroğlu’nun Ozan Arif’le ilgili sözlerini Kılıçdaroğlu’nun da Alevi kimliğine vurgu yaparak eleştirdi. Geçmez şunları söyledi; “Türkiye’de siyaset yapanların çoğu bu toprakların kültürü, inançları, siyasi birikiminden çok uzak, kaba sabalar. Buna cehalet de diyemiyorum. Üstelik Alevi kimliğine dair bu kadar eleştiriye maruz kalan bir siyasetçinin bunları söylemesi anlaşılmaz. Demek ki Alevi kimliği ile ilgili bir birikimi, sözü de yok. Yoksa Pir Sultan gibi büyük bir uluyu geçmişi çok karanlık olan birine benzetmez. En azından internet var. Ozan Arif diye yazsa onun sadece geçmişte Maraş, Sivas, Çorum’da yaşananlarla ilgili yazdığı şiirleri, bu katliamları yapanlara övgüleri görür. Hatta her platformda Bülent Ecevit’i dilinden düşürmeyen Kemal Kılıçdaroğlu bir dönüp Ozan Arif’in Ecevit ile ilgili şiirlerini okusa dahi bu sözleri söylemesi imkansız. Ama belli ki bilinçli bir söylem. Ben böyle yorumluyorum. Ya da ne Pir Sultan ne de Alevilikten nasibini almış nasipsiz bir adamın söylemi.”

Alevi sanatçılar kızgın: Kılıçdaroğlu umudumuzu kırmaya çalışıyor!Alevi sanatçılar kızgın: Kılıçdaroğlu umudumuzu kırmaya çalışıyor!

'AKIL TUTULMASI'

Dersimli Kemal olarak övünen, kendisini Gandhi’ye benzeten bir kişinin azılı bir katil olduğunu düşündükleri Ozan Arif’i Pir Sultan’a, Köroğlu’na Aşık Veysel’e benzetmesini “akıl tutulması” olarak gördüklerini anlatan Geçmez şöyle devam etti:

“Söz bulmakta zorlanıyorum. Savundukları değerler açısından baktığımda siyasi bir intihar olarak görüyorum bunu. Demokratik, laik, insan haklarına saygılı bir Türkiye inşa etmek istediğini söyleyip Ozan Arif’i övmek büyük bir siyasi intihardır. Akli melekelerde sorun, sıkıntı ya da seçim listeleri nedeniyle yorgunluk değilse bilinçli bir proje görünüyor. Bu kazanda taşan son damla. Bu her şeyi taşıran son damla. Bir inanç grubuna karşı eylem gerçekleştirmiş hatta demokrasiyi, insan haklarını savunan insanlara karşı ciddi söylemleri olan birini halk kahramanı olarak ilan etmesi çok düşündürücü, kaygı verici.”