'AOÇ arazisi üçüncü kişilere kiralanıyor'

Hüseyin Arkan: Çiftlik, bilerek ve isteyerek üretim ilişkilerinden kopartılmış, arazileri gerek yerel gerekse de merkezi yönetimler tarafından talan edilmiştir.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Hüseyin Arkan, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ)’ne ait arazinin açık arttırma ile kiralandığını belirterek, “Halkın kullanacağı alanlar üçüncü kişilere peşkeş çekilmektedir” dedi.

15 Şubat Cuma günü Resmi Gazetede “Artırma, Eksiltme ve İhale İlanları”nda çıkan ilana göre Atatürk Orman Çiftliği’ne ait olan 2108 ada 1 ve 19 numaralı parseller üzerinde bulunan 81 000.231 m2 alan, piknik alanı olarak açık artırma usulü ile kiralanıyor.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Hüseyin Arkan, Atatürk’ün bu araziyi tarım yapılması için bağışladığını hatırlatarak, “Çiftlik, bilerek ve isteyerek üretim ilişkilerinden kopartılmış, arazileri gerek yerel gerekse de merkezi yönetimler tarafından talan edilmiştir. Darbeler ile talana açılan AOÇ, gün be gün talana uğramış ve bu dönemde en büyük talanlarını görmüştür. Kaçak saray, Ankapark Projesi, ABD Elçiliği arazisi ve şimdi de bu iki parselle Gazi’nin mirası katlediliyor, halkın kullanacağı alanlar üçüncü kişilere peşkeş çekilmektedir” dedi.

Arazinin kiralanarak parçalanmak istendiğini ifade eden Arkan, “Miktarına bakılmaksızın AOÇ’un parçalanmasını asla kabul etmiyoruz. AOÇ topraklarındaki talana yönelik her süreci takip etmeye devam edeceğiz. Kesilen ağacın da, dökülen betonun da, harcanan paranın da, takibindeyiz” diye belirtti.