Ahmet Takan: Semih Yalçın’ın oğlundan haberiniz var mı?

Meclis Başkanlığı'ndan istifa eden AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın, özel garsonu Zeynel Nar’ı, Meclis’te müşavir kadrosuna ataması tartışma konusu oldu. Gelişmeleri köşesine taşıyan Ahmet Takan "Garsonun günahı ne?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan ise “Vallahi, çok ayıp etmişler, daha da önceki Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın kıyak atamalarını ve onların şimdi nerede olduğunu hatırlatmamışlar. Belki de akıllarına gelmemiştir” yazdı.

İktidar ortağı MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın oğlu Turan İlteber’in de yine Meclis müşaviri olduğunu söyleyen Takan, “Sorun bakalım bu atamayı kim yapmış? Niye yapmış?.. Ne zaman yapılmış?.. Turan İlteber Yalçın, hangi vasıfları sayesinde bu kadroyu kapmış?” diye soruyor ve ekliyor:

“Binlerce Ülkücü işsizlikten kıvranırken, Semih Yalçın beyefendinin oğlu Genel Müdür kadrosuna neredeyse eş değer özlük haklarına sahip kadroya nasıl ulaşmış?.. Meclis Başkanı, Turan İlteber'e acaba ne danışıyormuş?.. Cumhur İttifakı'nın kurulmasından sonra sadece Semih Yalçın'a mı jest yapılmış?.. Güzellikler (!) tek bununla mı sınırlı kalmış?..”

Muhalefetin de bu konu üzerine düşmeyeceğini savunan Takan, “Ucuz popülizme devam... Buluruz bir gariban... Garson, berber, şoför... Veririz dayağı... Kayıkçı kavgasına devam!.. Turan İlteber Yalçın'ın Meclis müşaviri olduğunu sadece ben mi biliyorum?.. Garsonu, berberi bilenlerin haberi yok mu?.. Devlet sırrı mı bu iş” tepkisi gösteriyor.

Bir zamanlar TRT’de “salla başını al maaşını kadrosundan bi dünya çalışan” insan olduğunu savunan yazar, “Ayda bir işe gidip, sadece görüntü verip ballı maaşı cebe indiren kadroları vardı. İktidar mensuplarının selamı ile gidilince düzmece sınavlarla şak diye işe girilirdi. Odalara sığmayan TRT'cilerin zaman geçirmeleri için namlı kahvehaneler vardı Ankara'da. Oralarda da okey oynayacak yer bulamazdınız” diyor.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz