AK Partili Özlem Zengin: Polis tacizine telaş neden oldu

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, gözaltına alınırken cinsel saldırıya maruz kalan Merve Demirel ile ilgili konuştu. “Görüntülerde telaşın verdiği bir yanlış hareket var ama bunun da yanlış olduğunu söylüyorum, olmamalıydı” diyen Zengin, Emniyet açıklamasındaki “Babası FETÖ’cü” ifadesi için, “Böyle bir ifadenin orada olmasına gerek yoktu” açıklaması yaptı. Polise de savunma hakkı verilmesi gerektiğini belirten Zengin, Demirel’ın yaptığı suç duyurusunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara’da katıldığı bir gösteride gözaltına alınırken cinsel saldırıya uğrayan Merve Demirel Meclis’in de gündemindeydi.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, yaşanan olayı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasındaki "Babası FETÖ'cü" açıklamasını eleştirdi, “Hukukun işlediği bir ülke olsaydık öncelikle o polis, sonra da bu açıklamayı yapan emniyet müdürü görevden alınırdı” dedi. Kurtulan, “Polis o anda babasının FETÖ'cü olduğunu anladığı için mi acaba cinsel saldırıda bulundu? Bundan daha iğrenç bir savunma olamazdı. Babasını bırakın, kendisi de FETÖ'cü olsa bile yine bu şahsa polis cinsel saldırıda bulunamaz. Hiçbir koşul böylesi iğrenç bir saldırıyı meşru gösteremez” dedi.

'KADININ İTİBARSIZLAŞTIRILMASINA DA EMNİYETE TACİZCİ İTHAMINA DA KARŞIYIZ'

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin olayla ilgili hem emniyet müdürlüğünün hem de olay esnasında çekilen görüntüleri izlediğini belirterek şöyle devam etti:

“Bu görüntüler kamuoyuna dağıtılırken, bence kastı aşan bir şekilde, olaydan öte Emniyet teşkilatını tahkir etmek üzere bir üslup kullanılıyor. Bizim, burada yapmamız gereken, her ikisini aynı anda görmek. Prensip olarak, bir insan suç işlerken yakalandığı an ve devamında devam eden süreçler de dâhil olmak üzere asla bir cezalandırmaya tabi tutulamaz -bunu reddediyoruz- itibarsızlaştırılamaz. Yani bu hareketin, hangi sebeple olursa olsun -kastı aşarak olduğunu inanıyorum ama öyle bile olsa- bu görüntünün bir kadını itibarsızlaştırmasına biz müsaade etmeyiz. Ama aynı şekilde, bu görüntüden yola çıkarak emniyet teşkilatını "tacizci" diye itham etmeye de asla tahammülümüz olamaz.”

'TELAŞIN VERDİĞİ BİR YANLIŞ HAREKET'

Avukat olduğunu hatırlatan Özlem Zengin, izlediği görüntülerle ilgili de şunları söyledi:

“Görüntüleri izlerken, ben, özensizlik içerisinde bir tavır görüyorum yani bir telaş içerisinde bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği bir yanlış hareket var ama bunun da yanlış olduğunu söylüyorum, olmamalıydı. Keşke orada bir kadın polis olsaydı, onlar müdahil olsalardı."

'POLİS MEMURUNA DA SAVUNMA HAKKI VERELİM'

Olaydan sonra Merve Demirel’in şikayetçi olmadığını söyleyen Zengin, “Hem Merve Demirel'in yaşadığı mağduriyet neyse bunu takip edelim ama sonuçta da itham edilen, orada görevini yapan polis memuruna kendini savunmak için bir imkân verelim ama günün sonunda da asla ve kata Emniyet teşkilatımızı tahkir edecek, onları tacizle itham edecek bir tabloya da müsaade etmeyelim. Bu teşkilat hepimizin teşkilatı” dedi.

'BABASI FETÖ'CÜ İFADESİNE GEREK YOKTU'

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Zengin’e Emniyet Müdürlüğünün olayla ilgili açıklamadaki “Babası FETÖ’cü” ifadelerini hatırlattı. Valiliğin açıklamasında olay ile babasının FETÖ'den atılması arasında bir irtibat kurulmadığını söyleyen Zengin, “Fakat böyle bir ifadenin orada olmasına da gerek yok, onu belirtmek isterim. Onunla ikisi arasında da bir bağlantı kurmuyor, meşrulaştırmıyor. Kaldı ki öyle olsa bile bunu yapamazsınız, hiçbir alakası yok, hiçbir arkadaşım da bunun olmasına asla müsaade etmez. Burada mesele, mağdur olduğunu iddia eden ile yaptığını iddia eden kişinin hukuka uygun olarak bu süreçlerini tamamlaması” diye konuştu.

'AK PARTİ DEMİREL'İN SUÇ DUYURUSUNUN TAKİPÇİSİ OLACAK'

Merve Demirel'le birlikte suç duyurusunda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Emniyet’in açıklamasını “cinsel saldırıyı meşrulaştırma ve saldırıyı yapanı koruma biçimi” olarak nitelendirdi, “Saldırganı koruyan bu açıklama reddedilmeli Ankara Emniyet Müdürlüğü toplumun tümünden özür dilemelidir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin Merve Demirel'in yaptığı suç duyurusunu anlamlı bulduğunu belirterek, “Parti olarak sonuna kadar bunun takipçisi olacağız. Bu noktada baktığımız zaman durduğumuz yer aynı yer. Kim neyi yapmışsa biz mağdurun da yanındayız ama suçu ispatlanmadan bir tacizci olarak tanımlanmasını da doğru bulmuyoruz bu eylemi yapan Emniyette çalışan beyefendinin. Bunun takipçisi olacağız” dedi. (DUVAR)

Etiketler Fatma Kurtulan