Bahçelievler'de bir site acilen boşaltılıyor

Bahçelievler'de bir site, binalarda yıkım tehlikesi olduğu için boşaltılmaya başlandı. 80 daire ve 12 dükkan, zabıtalar tarafından mühürlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kartal'da çöken binanın enkazı altında kalan 21 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, Bahçelievler'de bir site 'risk' nedeniyle boşaltılıyor.

Bahçelievler Bahçelievler Mahallesi, Zeki Karsan Sokağında bulunan site, belediye ekiplerince tahliye edildi.

'EŞYALARIMIZI ALAMADIK'

Bina sakinleri, belediyeden binanın sağlamlığı konusunda inceleme talep ettiklerini,  belediyenin incelemenin ardından siteyi boşaltma kararı aldığını söyledi. 1957 yılında yapılan sitenin sakinlerinden Niyazi Dumlu, "Mahalle ismini bu siteden almıştır. Burada şu anda kiracıyım. Sitede dükkanım var. Belediye ekipleri geldi mühürledi. Eşyalarım her şeyim kilit altında kaldı. Gerekçesi bina yıkılacak, tahliye ediliyor. Binaya çürük raporu aldılar. Bina çok depremler atlattı. Hiç bir hasar yok" dedi.

80 dairenin bulunduğu belirtilen sitede boşaltılan daireler mühürleniyor.

Şişli'de de 60 dairenin olduğu bitişik 4 bina, kolonlarda çatlak oluşması üzerine tahliye edilmişti. Eşyalarını dahi alınamadığı binaların önünde can güvenliği ve olası hırsızlığa karşı zabıta ekipleri nöbet tutuyor.

(İSTANBUL/DHA-HABER MERKEZİ)