Yazar Hamide Yiğit’e 15 bin TL para cezası

'Tekmili Birden IŞİD' kitabından dolayı kendisine 15 bin TL para cezası verilen yazar Hamide Yiğit, "Yoğun yargılamalar beni yazmaktan alıkoymayacak" dedi.   

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ortadoğu uzmanı-yazar Hamide Yiğit, "Tekmili Birden IŞİD" kitabından dolayı açılan dava kapsamında Çağlayan’da bulunan 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Yiğit’e 15 bin TL adli para cezası verildi.

Yiğit’e daha önce de “AKP’nin Suriye Savaşı” isimli son kitabının kapağını sosyal medya hesabında paylaştığı gerekçesiyle “Devlet büyüklerini aşağılama” suçlamasıyla 7,5 ay hapis cezası verilmişti. Kitap hakkında açılan davaların 3’ncüsü olduğunu söyleyen Yiğit, verilen cezaya şu sözlerle tepki gösterdi: “Dava kapsamında 15 bin TL adli para cezası verildi. İstinaf Mahkemesi’ne başvurumuzu yaptık. Kitaplarımdan dolayı bu kadar yargılanırken bir yandan da ifade ve düşünce özgürlüğü ödülü alıyorum. Gerisini siz düşünün artık. Bu yoğun yargılamalar beni yazmaktan alıkoymayacak. Yeni kitabım da zaten bu aralar çıkacak. Yazmaya devam.” (Kaynak: MA)