Şireci işçileri iş bıraktı

Şireci işçileri 3-11 vardiyasında iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. İşçiler yaptıkları açıklamada, hakları olan zammı istediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki, Şireci Tekstil'in pamuk bölümünde 3- 11 vardiyasında çalışan işçiler içeri girmedi. İşçiler, "Hepimiz aylıklarımıza devletin verdiği yüzde 26 zammı istiyoruz fazlasını değil" dedi.

'İŞÇİLER HAKKI OLANI İSTİYOR'

İşçilerin iş bırakmasına ilişkin sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sendikamız hakları olanı isteyen işçileri desteklemektedir. Bu hak arama çabaları karşısında patronlar işçileri korkutup yıldırmaya çalışıyorlar. İşçilerin gösterdiği bu tepki oldukça anlamlıdır. Hem kendileri hem diğer işçilere örnek olması açısından bir başlangıç olmalıdır. Bu “komik” zam işçilerle dalga geçmek demektir. Bu asla bir geçim ücreti olamaz. İşçiler asgari ücrete yapılan zam oranında bir artış istiyorlar. İşçilerin talepleri son derece meşru ve haklıdır. Bu zam oranlarıyla değil geçinmek, yaşamak bile zordur. Hayat pahalılığının gittikçe arttığı, işsiz sayısının çoğaldığı bir zamanda işçi ücretleri insanca yaşamaya yetecek bir seviyede olmalıdır. Aynı zamanda işçilere iş güvencesi sağlanmalıdır."