Şule Çet'in ölümüyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Şule Çet'in yaşamını yitirdiği plazanın kamera kayıtları ortaya çıktı. İki sanığın Çet'in ölümünden sonra tartıştığı görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şule Çet'in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması dün görüldü. Sanıklar suçlamaları reddederken Çet'in hayatını kaybettiği plazadaki kamera kayıtları ortaya çıktı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Şule Çet'in ölümünden yaklaşık 18 dakika, saat 04.08’de, sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ofisten çıkıyor.

Berk Akand bir köşeye oturuyor ve diğer şüpheli Çağatay Aksu ile konuşuyor. Akand’ın Aksu’ya tepki gösterdiği ve yerinden kalkıp üzerine doğru hareket ettiği ve ayakta durmakta zorlandığı görüntülere yansıyor.  Aksu ve Akand, daha sonra asansöre binerek, aşağı iniyor.

NE OLMUŞTU? 

Ankara'da Gazi Üniversitesi Tekstil Tasarımı öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs’ta sabaha karşı saat 04.00 sıralarında bir plazanın 20’nci katından düşerek öldü. Olayın ardından şüpheliler Çet'in patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand gözaltına alındı. Çağatay Aksu ifadesinde Çet'in intihar ettiğini öne sürdü. 2 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın talimatıyla cinayet soruşturmasına dönüştürülen soruşturma kapsamında şüpheliler tutuklandı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede Şule Çet'in cinsel saldırıya maruz kaldığını ve plazanın 20'inci katından atılarak öldürüldüğü belirtildi.

İddianamede, "kasten öldürme", "cinsel saldırı" ve "hürriyetten yoksun bırakma" suçlamaları yöneltilen Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Dün hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları reddetti. Çet Ailesi'nin avukatı Umur Yıldırım, dosyaya Mersin Üniversitesi’nde iki profesör tarafından hazırlanmış bilirkişi raporu sunduklarını belirterek, Çet’e yönelik cinsel saldırının olduğunun delillerle ortaya konduğunu söyledi.

Mahkeme sanıkların tutukluluğuna karar vererek davayı 15 Mayıs'a erteledi.