Fatih Polat'ın duruşması ertelendi

Gazeteci Fatih Polat'a 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlaması ile açılan dava bugün görüldü. Dava 14 Mayıs 2019'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. "Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?" başlıklı yazısı nedeniyle bir yıldan dört yıla kadar hapsi istenen Polat’ın duruşması 14 Mayıs'a ertelendi.

Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşma hakkında açıklama yapan Polat, "Gazetecilik soru sormakla başlıyor. Soru sormayı bıraktığınız zaman gazeteciliği de bırakmış oluyorsunuz. Soru sormaya devam edeceğim" dedi. Polat'ın avukatı Devrim Avcı, yazısına konu olan haberin Avrupa’da pek çok ülkede yayımlandığını, halen de internet üzerinden ulaşılabilir olduğunu söyledi. Avcı, "Bu haber yurt dışındaki herkes tarafından okunabilir ama Türkiye'de okunamaz. Bu bir nevi sansürdür. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övücü her şeyin yayınlanabilmesi ancak eleştirel nitelikteki tüm yayınlara dava açılması AYM ve AİHM içtihatlarına aykırıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)