Yunanistan Başbakanı Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Yunanistan Başbakanı Çipras, 2 günlük resmi ziyaret için Ankara'ya geldi. Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin tüm boyutlarıyla ele alınacağı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 2 günlük çalışma ziyareti kapsamıyla Ankara'ya geldi. Özel uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'na gelen Çipras, buradan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hareket etti.

Aleksis Çipras, burada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından resmi törenle karşılandı. Çipras'ın, önce Fuat Oktay daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Bu görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Ziyaret kapsamında yapılacak görüşmelerde; Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi ve iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınması bekleniyor. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulması da öngörülüyor. (ANKARA-DHA)