Bakan Kurum: Salda Gölü çevresine millet bahçesi yapacağız

Burdur'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salda Gölü'nde incelemelerde bulundu. Kurum, gölün etrafına millet bahçesi yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'ne giderek incelemelerde bulundu. Burdur'u ziyaret eden Bakan Kurum, çevreyi ve şehirleri korumak adına Salda Gölü'nü özel çevre koruma bölgesi ilan edeceklerini belirterek, "Bu ilan çerçevesinde, bulunduğumuz yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda Salda Millet Bahçesi yapacağız" dedi.

Salda Gölü'nün 185 metre derinliğe sahip olduğunu ve Türkiye'de ilkler arasında yer aldığını belirten Kurum, "Sadece yaz aylarında değil kış aylarında da Salda Kayak Merkezi dikkati çeken bir doğa harikası. Turkuaz suyu, bembeyaz kumsalı ile dünyada eşine nadir rastlanılan bir bölge. Dün Cumhurbaşkanımızın açıkladığı manifesto çerçevesinde çevreyi, şehirlerimizi korumak adına burayı Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edeceğiz. Salda Gölü çevresine 300 bin metrekarelik alana 'Salda Millet Bahçesi' yapacağız ve bu da bir ilk olacak. Millet Bahçesi Projesi çerçevesinde buraya gelen turistlerimiz, yapacağımız otoparkta araçlarını park edecek. Geliş gidiş yollarını daha iyi şartlar altında yapmak suretiyle bu bölgeye gelen vatandaşımızın bungalov evlerde, kafeteryalarda dinlenmesi, yürüyüş yollarında, gezinti alanlarında gezmesini sağlayacak birçok düzenlemeyi de bu proje kapsamında yapmış olacağız" diye konuştu. (BURDUR/DHA)