Dikili'deki cinsel istismar davası: Takipçisi olacağız

Dikili'de 2017 yılında özel bir yurtta yaşanan cinsel istismar davasının ikinci duruşması görüldü. Duruşma ertelenirken çıkıştı basın açıklaması yapıldı: Sorumlular hesap verene kadar davanın takipçisi olacağız.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir’in Dikili ilçesinde 2017 yılında özel bir yurtta yaşanan çocuk istismarı davasının ikinci duruşması Bergama Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ailelerin avukatları duruşmanın kapalı olarak görülmesini talep etti. Aranın ardından devam eden duruşma 20 Şubat'a ertelendi. Davaya İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu da müdahil oldu. Adliye çıkışında Bergama, İzmir ve Karşıyaka Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Şubeleri basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Fikret Ali Parlas ‘’2017 yılı Aralık ayında Dikili'de İslamcı bir cemaate ait özel yurtta çocuklarımız istismara uğradı. Yetkililere ve Kamuoyuna yaptığımız çağrılarımıza ve çığlığımıza rağmen olaya gizlilik gerekçesi ile yayın yasağı getirildi. Yayın yasağı mağdurların bilinmeme haklarını kullanmaları için değil, eğitimi bu hale getiren, insanları cemaat yurtlarına mecbur eden sistemin ayıbını örtmek için getirilmiştir’’ dedi.

'SORUMLULAR HESAP VERENE KADAR DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Uzun süre mağdur avukatlarının dahi dosyayı göremediğini söyleyen  Parlas "Nihayet olaydan tam bir yıl sonra 21 Aralık 2018 Cuma günü yargılama başladı. İkinci duruşma ise bugün görüldü. Bu yargılama elbette yaşanan durumun çaresi değil. Cemaat yurtlarında yaşanan istismarlar milli eğitim sisteminin geldiği noktanın bir sonucudur. Yaşananların tek sorumlusu yargılanan sanık değil başta İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri olmak üzere tüm yetkililerdir. Bütün sorumlular hesap verene kadar bu davanın takipçisi olacağız. Taciz, tecavüz insanlık suçudur. Tüm tarikat, cemaat ve vakıf yurtları kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilsin’’ diye konuştu. (DUVAR)