Özgür Gündem davası: Ahmet Nesin'in yakalama kararı kaldırıldı

Özgür Gündem ile dayanışma davasında yazar Ahmet Nesin hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı. Mahkeme 27 Şubat'a ertlenedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amaçlı yapılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Artı Gerçek Yazarı gazeteci Ahmet Nesin’in yargılandıkları davanın yedinci duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre, yurt dışında bulunan Ahmet Nesin’in istinabe yoluyla alınan ifadesinin Fransızca’dan Türkçe’ye çevrilerek dosyaya eklendi. Nesin istinabe yoluyla alınan ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Suçlamaları kabul etmiyorum ve size söyleyecek hiçbir şeyim yok çünkü bu dava Fransız hukuki yetkililerini ilgilendirmemektedir. 11 gün İstanbul’da hapis yatmama rağmen herhangi bir cezam olmadığını, özellikle 2016 yılındaki yargılama esnasında Türk hukuki yetkililerine anlattım. Konuyla ilgili size beyan edecek başka bir şeyim yok” ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, ifadesi alındığı için yazar Ahmet Nesin hakkındaki yakalama kararını kaldırdı. Mahkeme, mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar vererek duruşmayı 27 Şubat, saat 13.30’a erteledi.