4 akademisyenin duruşması ertelendi

Akademisyenlerin yargılandığı dava ertelendi. Duruşma 25 Mayıs'ta görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış Bildirisi imzacısı 4 akademisyen; Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, Yrd. Doç. Dr. Meral Camcı, Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya ve Doç. Dr. Kıvanç Ersoy’un yargılandığı davada duruşma 25 Mayıs'a ertelendi.

AVUKATLAR RAPOR SUNDU

Sokağa çıkma yasaklarında bölgedeki çatışmalı sürecin bitmesi için imzalanan 'Bu suça ortak olmayacağız' adlı bildiri kapsamında basın toplantısı düzenleyen 4 akademisyen “örgüt propagandası” suçlamasıyla soruşturma kapsamında tutuklanan ve 1 ay tutuklu kalarak daha sonra tahliye edilen akademisyenler için açılan davanın 9. duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Akademisyenlerin yargılandığı dava 25 Mayıs'a ertelendi. Akademisyen Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ve Yrd. Doç. Dr Meral Camcı’nınavukatları İlkay Bahçetepe ile Meriç Eyüboğlu sağlık sorunları sebebiyle duruşmaya katılamadı. Avukatlar mahkemeye rapor sundular.

Mahkeme başkanı akademisyen Mungan ve Camcı'ya 'Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması' (HAGB) hükümlerini kabul edip etmedikleri sorarken Mungan ve Camcı, kararlarını avukatlarıyla görüştükten sonra bildireceklerini söylediler. Savcı, dört akademisyenin “örgüt propagandası” suçuyla cezalandırılmasını talep etti. Avukatların mazeretlerini kabul eden mahkeme, yurtdışındaki akademisyenler Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy’un mütalaaya karşı savunmalarının istinabe yoluyla alınması için ara karar oluşturdu. Bir sonraki duruşma 23 Mayıs, saat 10.00’a erteledi. (Kaynak)