Antalya Havalimanı'nda uçaklar sürüklendi

Antalya'da hortum felaketi devam ediyor. Havalimanı apronunda bir otobüs devrildi, uçaklar rüzgarın etkisiyle savruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da fırtına ve hortum hayatı olumsuz etkiledi. Tarım alanları ve seralar zarar görürken hortumun enerji nakil hatlarına da zarar verdiği belirtildi.

Kumluca ilçesinde çıkan hortumun savurduğu konteynerdeki Suriye'den göç eden anne, baba ve üç çocuğu yaralandı. Sabahın erken saatlerindeki hortumun ardından saat 10.30 sıralarında Mavikent ve Beykonak mahallelerinde de yeni hortum oluştu. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, "İlçemizde önceki gün hortum meydana geldi. Onun şokunu atlatamadan bugün de Salur Mahallemizde hortum meydana geldi. Yaklaşık yüz dönüm sera yıkıldı" dedi.

HAVALİMANINDA ŞİDDETLİ FIRTINA

Muratpaşa ilçesi Lara sahilinde de görülen hortum denizden karaya ilerleyerek seralara zarar verdi. Antalya Havalimanı'nda fırtına nedeniyle aktarma otobüsü devrildi. Devrilen otobüsten kopan parçalar çevreye savrulurken bazı araçlar da zarar gördü. Şiddetli fıtrına ve hortum sonrası havalimanındaki uçaklar savruldu.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Şiddetli yağış ve fırtınadan dolayı Antalya Havalimanı'nda apronlarda yolcu transferi sağlayan otobüslerden biri devrildi. Buradaki olumsuz hava şartlarından dolayı 12 yaralı var" dedi. Güzeloba Mahallesi'nde oluşan hortum havalimanına kadar ilerledikten sonra etkisini kaybetti.

 '2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 229 BİNA  HASARLI'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Antalya'daki hava koşulları ile ilgili açıklama yaptı. Kurum, "2 vatandaşımız hayatını kaybetti. 13 vatandaşımız yaralandı. 1 vatandaşımızın ise kayıp bilgisi var. Arama çalışmaları devam ediyor. Yaptığımız tespitlere göre Kumluca’da 2 bina tamamen yıkılmış vaziyette. 21 ağır hasarlı, 208 az hasarlı olmak üzere toplamda 229 binada hasar tespiti yapılmış. Ekiplerimiz olay yerinde çalışmalarına devam ediyorlar” dedi. (ANTALYA/DHA)