Diyarbakır Barosu: 41 avukata dava açıldı

Diyarbakır Barosu, eski başkanları Mehmet Emin Aktar ve şimdiki başkanları Cihan Aydın’ın da aralarında bulunduğu 41 avukat hakkında dava açıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin katillerinin bulunması talebiyle her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde yaptıkları anma eyleminin 160’ıncısını gerçekleştirdi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberi göre, eylemde açıklama yapan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Karahan, Elçi’nin onlarca kameranın önünde öldürüldüğünü söyledi. Elçi’nin katilleri ve arkasındaki güçler hesap verene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Karahan, bin 153 gün geçmesine rağmen faillerin ortaya çıkarılmadığını dile getirdi. Karahan, "Dosyada şüpheli sıfatı taşıyan tek bir kişi belirlenememiştir” dedi.

24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nün bu yıl Türkiye’deki avukatlara ithaf edildiğini hatırlatan Karahan, Diyarbakır Barosu’nun eski başkan Mehmet Emin Aktar ve şimdiki başkan Cihan Aydın’ın da aralarında bulunduğu 41 meslektaşları hakkında Diyarbakır 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldığını duyurdu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da, "Eğer bir ülkede cezasızlık varsa zaten adalet yoktur demektir. Eğer bir ülkede adalet varsa cezasızlığın son bulması gerekir. Tahir Elçi ömrünü cezasızlıkla mücadeleye adayan bir insan hakları savunucusu ve hukukçuydu. Ondan çok şey öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz" dedi.

Açıklama, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.