Son 5 yılda 418 kırmızı bülten başvurusu kabul edilmedi

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL’e son beş yıl içerisinde kırmızı bülten çıkarılması için 2 bin 618 kişi için başvuru yapıldı, 2 bin 200’ü kabul edildi. Kırmızı bülten çıkarılan 2 bin 200 kişiden 351’i yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL’e yapılan "kırmızı bülten" başvurularını sordu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı’nın yanıtına göre; adli makamların talepleri üzerine, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL’e son beş yıl içerisinde toplam 2 bin 618 kırmızı bülten talebinde bulunuldu. Bunlardan 2 bin 200’ü kabul edildi. Kırmızı bülten çıkarılan 2 bin 200 şahıstan 351’i yakalandı.

Ankara Milletvekili Emir, bu konuda, “Bize verilen yanıtta; son 5 yıl içinde 2 bin 618 kırmızı bülten talebinde bulunduğumuz, bunlardan 2 bin 200’ünün kabul edildiği belirtildi. Yani 418 başvurumuz Uluslararası Kriminal Teşkilatı İnterpol tarafından kabul görmedi. İnterpol’den kırmızı bülten ile arama talep edilirken dosyaların içinin hukuken ve delillerle doldurulması gerekir. Kabul edilmeyen başvuru sayımız çok fazla. Bu da 16 yıldır ülkeyi yöneten AKP zihniyetinin, ülkemizi yurtdışında zor duruma düşürdüğü, kırmızı bülten başvurularını gerektiği gibi değerlendiremediği anlamına gelir” açıklamasında bulundu. (DUVAR)