Zirve Yayınevi davasında 5 kişiye müebbete onama

Yargıtay, Zirve Yayınevi çalışanlarına yönelik katliam davasında 5 sanık hakkındaki 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl hapis cezasını onadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Zirve Yayınevi davasında 5 sanığa verilen 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl 9'ar ay hapis cezasını onadı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Cuma Özdemir’i ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etmişti.

ZİRVE YAYINEVİ KATLİAMI

18 Nisan 2007'de, Malatya'daki Zirve Yayınevi'ne yapılan baskında Uğur Yüksel, Necati Aydın ve Alman Tilman Geske’nin boğazları kesilerek öldürülmüştü. Zanlılardan Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım, olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında eski orgeneral Hurşit Tolon hakkında da tutuklama kararı çıkmıştı. Sanıklar, katliamı misyonerlik faaliyetleri gerekçesiyle işlediklerini belirtmişti.

115 DURUŞMA

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 115 duruşma sonunda 9 yılda sonuçlanmıştı. 28 Eylül 2016 tarihindeki duruşmada Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Mahkeme, aralarında emekli Orgeneral Tolon ile dönemin Malatya Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Ülger'in de bulunduğu 16 sanığın 'terör örgütü üyeliği' ve benzer suçlardan beraatine hükmetti. 'Haberleşmenin gizliliğini ihlal ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından ise Mehmet Ülger'e 13 yıl 9 ay, Binbaşı Haydar Yeşil'e de 14 yıl 10 ay 22 gün hapis cezası verilmesini kararlaştırdı. Heyet, Yeşil ve Ülger'in tutuklu kaldıkları sürenin cezalarından mahsubuna da karar vermişti.

(HABER MERKEZİ)