DBP açlık grevindeki tutuklulara kart attı

77 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in sağlık durumu ağırlaştı. Açlık grevlerine ilişkin basın açıklaması yapan DBP, 'İmralı sistemi tüm Türkiye'de uygulanmaktır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Leyla Güven’in başlattığı ve yaklaşık 250 tutuklunun katıldığı süresiz dönüşümsüz açlık grevine ilişkin basın açıklaması yaptı. Partinin genel merkezinde yapılan basın açıklamasının ardından açlık grevindeki tutuklulara dayanışma kartları gönderildi.

DBP Genel Merkezi’nde yapılan açıklamaya partinin Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan’ın yanı sıra MYK üyeleri ilçe örgütleri de katıldı. Basın açıklamasını DBP Eş genel Başkan Yardımcısı Halide Türkoğlu okudu. Açıklamada “2013-2015 yılları arasında Sayın Öcalan ile yapılan müzakere sürecinde Türkiye halkları hiç olmadığı bir şekilde demokratik yaşamın kazanımlarını görmüştür. Demokratik siyaset kurumları toplumsal dönüşümün önemli aktöreleri haline gelmiştir. AKP rejimini gerileten bu demokratik yaşama karşı savaş kararı alınarak müzakere süreci bitirilmiş, İmralı tecrit sistemi tüm ülke üzerinde uygulanmaya başlanmıştır” denildi.

Açıklamada hükümetin Kürtlerin özgürlük ve eşitlik taleplerini görmezden geldiği ifade edilerek, “Bu yüzden savaşa karşı barışçıl çözümün adresini gösteren ve rejimin tecrit sistemine karşı barikat olan açlık grevleri eylemleri, sorunun çözümünün inkârına karşı geliştirilen bir vicdan ve hakikat eylemidir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada açlık greviyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

“DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven açlık grevinin 77. gününde,

Hewler’de HDP üyesi Nasır Yağız açlık grevinin 64. gününde,

Zindanlardaki siyasi tutsaklar 39. gününde,

Strasburg’daki eylemciler 38. gününde,

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP eski milletvekili Selma Irmak 9. gününde

Açıklamanın ardından DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan ve parti yöneticileri postaneye kadar yürüdü. Açlık grevindeki tutuklulara gönderilmek üzere hazırlanan dayanışma kartları sloganlarla postanedeki görevliye teslim edildi. (DUVAR)