Doğanşehir'deki istismar Meclis'in gündemine taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'da 9 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğraması konusunu Meclis gündemine taşıdı. Aile Bakanına soru önergesi veren Ağbaba, çocuk istismarcılarının affının yeniden gündeme getirildiğini hatırlatarak, 'Bu düzenlemeyi engelleyemiyor musunuz?" diye sordu.    

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki bir çocuğun akrabası ve iki komşusu tarafından istismar edildiği olayının ortaya çıkması ve çocuğun devlet korumasına alınması konusunu Meclis gündemine taşıdı.

'İSTİSMARCILARA AF DÜZENLEMESİ YENİDEN GÜNDEMDE. BUNU ENGELLEYEMİYOR MUSUNUZ?'

Ağbaba, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk  tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Bakana şu soruları yöneltti:

-Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’nde yaşayan olayın ardından Bakanlığınız tarafından olaya müdahil olunmuş mudur?

-Olayın kapanması için AKP’li siyasetçilerin müdahale ettiği yönündeki iddialar doğru mudur?

-Yaşananları araştıranların, olayı kapatmak isteyen zanlıların yakınları tarafından tehdit edildiği iddiaları doğru mudur?

-Çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında mağdur ve failin evlenmesi halinde, cezanın ertelenmesini ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını öngören yasa düzenlemesi son günlerde yeniden tartışmaya açılmıştır. “Erken yaşta evliliklerden kaynaklanan cezaları affedecek” yasa tasarısı ile cezaevinde bulunduğu ileri sürülen 10 bin kişinin tahliye edilmesi öngörülmektedir. Doğanşehir’de yaşanılan ve infial yaratan olayın tartışmaları devam ederken Meclis’e böyle bir yasanın tekrar getirilmesi Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Türkiye’nin aile yapısını korumakla görevli Bakanlık olarak, AKP Hükümetinin tecavüzü aklayan, onaylayan yasaları Meclis'e getirmesini engelleyemiyor musunuz?”

Etiketler malatya istismar