Sosyal medyada 'OHALdeHayat' kampanyası: OHAL Komisyonu lağvedilsin

İhraç edilen kamu çalışanları, OHAL Komisyonu'nun kuruluşunun ikinci yılında #OHALdeHayat etiketiyle yaşadıklarını anlatıyor. Yargı kararlarına rağmen işe iadelerin gerçekleşmediğini belirten kamu çalışanları komisyonun lağvedilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) OHAL Komisyonu'nun kuruluşunun ikinci yılı nedeniyle, 23 Ocak tüm illerde basın açıklaması yapacak. Açıklamalarda, komisyonun lağvedilerek hukuksal sürecin başlatılması istenecek.

İhraç edilen KESK üyeleri, bu akşam Twitter'da #OHALdeHayat etiketiyle yaşadıklarını anlatıyor. Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, "OHAL'de hayatı kabul etmiyoruz. Oylama komisyonuna dönüşen, hukuksal süreci geciktiren OHAL Komisyonu, 23 Ocak'ta ikinci yılını dolduracak. Savunma dahi almadan, kendisini yargı yerine koyan OHAL Komisyonu'nun süresi uzatılmamalıdır" dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, Twitter paylaşımda "#OHALdeHayat çalışma hakkınızın elinden alınması, ağaç kökü yemeye mecbur bırakılmak istenmeniz demektir. Ama aynı zamanda her şeye rağmen hayatta, ayakta kalmaktır, dayanışmadır, örgütlü mücadeledir" ifadelerine yer verdi.

Eğitim Sen üyesi Nezir Dorak, da "Belgesiz, delilsiz, hukuksuz ve vicdansızca hiçbir suçlama olmaksızın mesleğinden ihraç edilen on binlerce kişiden biriyim. İhraç etmekle kalmadılar herhangi bir işe girmemizi de engellediler, pasaportlarımıza el koydular. Adeta açlığa, sefalete mahkum edildik. Özel sektörde çalışma izni verilsin. Ne yiyecek, nasıl geçinecek bu insanlar diye soranlara 'ağaç kabuğu yesinler' dediler. 801 gündür dosyamı incelemeyen OHAL Komisyonu derhal lağvedilsin. İşimize iade edin. Mutlaka geri döneceğiz" diye konuştu.

KHK ile ihraç edilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise "#OHALdeHayat gayrı insanidir. Bıktırıcı, yıldırıcı, tüketicidir. Hayatımızın onuru için olağan hayatın mücadelesini vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Twitter'da yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

(HABER MERKEZİ)