Leyla Güven'e destek eyleminde 20 gözaltı

74 gündür açlık grevinde olan tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven'le dayanışma amacıyla, Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde eylem yapıldı. TOMA ve biber gazıyla yürüyüşü engellemeye çalışan polis, 20 kadını gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in eylemine destek vermek amacıyla Dicle Amed Kadın Platformu üyeleri ile HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un da aralarında olduğu çok sayıda kadın, bugün Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya geldi. Polis barikatına rağmen cezaevi önüne ulaşan kadınlar, 'Leyla Güven onurumuzdur' sloganını haykırdı.

Jinnews'in haberine göre kadınların etrafını kuşatan polisler, Dicle Amed Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Bahar Karakaş Ulu'yu yerlerde sürükleyip, darp ederek gözaltına aldı. Bu sırada milletvekili Remziye Tosun'a da hakaretler edildi.

Tazyikli su ve biber gazlı saldırıya karşın eylemi sürdüren kadınlardan 20 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve ismi öğrenilen kadınlar şöyle: Dicle Amed Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Bahar Karakaş Ulu,  Adalet Kaya, Ceylan Aslan, Gönül Adıbelli, Gülistan Ekte, Narin Gezgör, Rozerin Çatak ve Remziye Tosun'un danışmanı Gurbet Özel.