Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş hakkında, "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ben başkan adayıyım dese şuan kazanabilecek durumda" açıklaması nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı. Soylu, "Milletimizi tahrik et, yanlış bilgi ver. Bunun için gerekli soruşturmayı başlattık" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'te Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Soylu, "26 Doğu ve Güneydoğu ilimizde 37 bin 710 adres değişikliği haksız, gerçeğe uygun olmayan değişiklik seçim kurullarına bildirilmiştir. Hiç kimse merak etmesin, hukukun çerçevesinden araştırılmaktadır ve sonuca bağlanmaktadır" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ben başkan adayıyım dese şuan kazanabilecek durumda" açıklamasını hatırlatan Soylu, "Madem toplumu tahrik etmeye gidiyorsun, sana cevap verdik adam ol sen de cevap ver. Milletimizi tahrik et, yanlış bilgi ver. Bunun için gerekli soruşturmayı başlattığımızı da söylemek isterim" diye konuştu.

Lütfü Savaş, Twitter hesabından, 17 Ocak günü yaptığı paylaşımda "Reyhanlı, Yayladağı, Altınözü ilçelerimizde bir Suriyeli çıkıp ben başkan adayıyım dese şuan kazanabilecek durumda. 5 sene sonra Kırıkhan'ı kazanabilecek durumda olacak. 10 sene sonra Hatay'ı kazanabilecek durumda olabilecek" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu da, Twitter hesabından "Hatay Belediye Başkanı bir yönetici sorumluluğundan uzak, Hatay ve Türkiye’ye açık yalan söylüyor. Seçim hesabı için... Yalan bulaşıcıdır dikkat" diyerek yanıt vermişti. (HABER MERKEZİ)