Nihat Hatipoğlu rektörlüğe atandı

Televizyonda yaptığı dini programlarla tanınan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 6 üniversiteye rektör atadı. Atama kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararla Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne getirildi.

Yeni kurulan Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin adı atamadan hemen önce 'Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi' olarak değiştirilmişti.

Atamaların tamamı şu şekilde:

-Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,

-Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu,

-Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Handan İlci Elçi,

-Beykent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ali Murat Ferman,

-Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cumhur Çökmüş,

-MEF Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin

ÜCRET TARTIŞMASIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

Hatipoğlu, Ramazan ayına özel yaptığı televizyon programları için aldığı yüksek ücret iddialarıyla da gündeme gelmişti. 2017 yılında Hatipoğlu'nun televizyondan aylık 600 bin TL aldığı öne sürülmüştü.

Ayrıca, YÖK üyeliğine Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliklerine Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Yılmaz Tuna ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Murat, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine Prof. Dr. Yekta Saraç, Naci Ağbal, Prof. Dr. İsmail Demir, Doç. Dr. İbrahim Kalın, Prof. Dr. Mehmet Özkan ve Dr. Yener Mehmet Sonuşen atandı.

(HABER MERKEZİ)