Candaş cinayetinde müebbet hapis

Belediye binasında başından vurularak öldürülen Cemil Candaş'ın davası görüldü. Mahkeme, Candaş'ı vuran sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan yardımcısı iken 2 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Cemil Candaş'la ilgili davada belediye binasında başından vurularak öldürülmüştü. Davanın bugün görülen karar duruşmasında Candaş'ı vuran sanık Şenol Ş.'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cinayetin ardından soruşturma başlatılarak Şenol Ş. tutuklanmıştı. Ş, ifadesinde, “Param yoktu. Para istedim. Beni tersleyince de ateş ettim” demişti.

DURUŞMADA TARTIŞMA ÇIKTI

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık Rıza Keten'in savunması yapılırken yakınları ve CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı arasında sözlü bir tartışma yaşandı. Keten'in avukatı müvekkili ile ilgili "kaçak katı yoktur" dedikten sonra Çaltı, "Var, bizzat ben şikayet ettim" dedi. Bunun üzerine başka bir izleyici, "Sen nereden biliyorsun" diyerek küfretti. Güvenlik tarafları uyardı. Ancak Keten'in yakını olan kişi elindeki su şişesini Çaltı'ya fırlattı ve küfürleşme yaşandı. Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle izleyiciler salondan çıkartıldı. (HABER MERKEZİ)