Bodrum'daki tek özel diyaliz merkezi grevde!

Bodrum'daki tek özel diyaliz merkezi çalışanları 3 aydır maaşlarını alamadığı gerekçesiyle greve gitti. Şu anda tedavi hizmetlerinin durduğu merkezde hastalar acil çözüm istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’de artan döviz fiyatları diyaliz merkezlerini etkiledi. Geçtiğimiz aylarda birçok diyaliz merkezi hastalarına 'durum böyle devam ederse batarız' açıklamalarında bulundu. Birkaç aydır tedavi hizmetlerinde sorun yaşanırken bugün Muğla'nın Bodrum ilçesindeki tek özel diyaliz merkezi çalışanları iş bırakma eylemi yaptı. Tedavi merkezine giden hastalar, "Grev var" denilerek geri gönderiliyor.

'YILBAŞINA KADAR DAYANABİLECEK GÜCÜMÜZ VAR DENİLMİŞTİ'

İzmir, Çorum, Bodrum ve Aydın Söke’deki diyaliz merkezlerinin çoğu Eylül ayında seans içi ücretsiz hizmet sunumlarını kaldırdı. Kaldırılan hizmetler arasında hastayı evden hastaneye taşıma, kahvaltı gibi faaliyetler yer alıyordu. Birçok diyaliz merkezi "Yılbaşına kadar dayanabilecek gücümüz var" açıklamasında bulunmuştu.

BUGÜN BAŞLADI...

Bu açıklamaların ardından Bodrum'da tek diyaliz merkezi olan Bodrum Özel Diyaliz Merkezi personeli iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Konuyla ilgili konuştuğumuz bir yetkili, “3 aydır maaşımızı alamıyoruz. Sadece hava ve su ile yaşamıyoruz. Ne yazık ki iş bırakma durumuna geldik. Bugün 3 aylık maaşlarımızın yatırılacağı bilgisi verildi. Fakat maaşlarımız yine yatırılmadı. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmıyor” dedi.

'DEVLET HASTANESİ YETERSİZ'

Bugün hastaneye giderek tedavi olmak isteyen bir hasta ise şunları söyledi: "Sabah buraya geldiğimde personelin iş bıraktığını öğrendim. Bizlere 'İş yapmıyoruz' denildi. Bodrum'daki tek özel diyaliz merkezi burası. Bodrum Devlet Hastanesi'nde tedavi olmak istediğimizde bize sıra gelmiyor. Devlet hastanesi bu konuda yetersiz."

UYARILARDA BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz ay Bağımsız Diyaliz Merkezleri Derneği Başkanı Basri Yılmaz da konuyla ilgili Duvar'a açıklamalarda bulunarak yetkilileri uyarmıştı. Diyaliz merkezlerinin zor durumda olduğunu söyleyen Yılmaz, diyaliz merkezlerinin tüm cihazları ve malzemelerinin, dövize bağlı yurt dışından geldiğini, döviz kurundaki artışın maliyetlere direkt etki ettiğini belirterek, “Çorum’daki diyaliz merkezleri servis ve kahvaltı hizmetlerini kaldırmak zorunda kaldı. ‘Yılbaşına kadar dayanacağız’ diyorlar. İşte bu ‘batıyoruz’ demek. Eğer devletten destek gelmezse ekstra hizmetler tamamen kaldırılacak. Dünyanın her yerinde diyaliz hastaları servislerle diyaliz merkezlerine gider. Bu durum da sosyal güvenlik kurumu tarafından sağlanır" ifadelerinde bulunmuştu.

Diyaliz merkezleri: Batıyoruz!Diyaliz merkezleri: Batıyoruz!