Öğretmene topuklu ayakkabı yasağı Meclis'te

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, bir okul müdürünün topuklu ayakkabı yasağını Meclis gündemine taşıdı. Ersoy, 'okul müdürleri bakanlığınız tarafından nasıl denetlenmektedir?' diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle topuklu ayakkabı yasağına ilişkin soru önergesi verdi.

Ankara, Sincan'da Akşemsettin İlkokulu Müdürü Mehmet İpek, 'dinen caiz olmadığını' belirterek kadın öğretmenlerin topuklu ayakkabı giymesini yasakladı. Bunun üzerine Ersoy, konuyu Meclis'e taşıdı. Ersoy Selçuk'un yanıtlaması için sunduğu soru önergesinde, “Açıkça ayrımcılık yapan, anayasada yer alan eşitlik ve laiklik ilkelerine aykırı davranan müdür hakkında adli soruşturma başlatılmış mıdır?” dedi.

Okul müdürü kadın öğretmenlere önce fetva niteliğinde 'Kadınların topuklu ayakkabı giymesi caiz midir?' şeklinde bir metin vermiş daha sonra da hâlâ topuklu ayakkabı giyen öğretmenlere uyarı yazısı yazmıştı.

Ersoy, Akşemsettin İlkokulu Müdürü Mehmet İpek hakkında bakanlık tarafından yürütülen idari bir soruşturma olup olmadığını sorarak, “Bir okul müdürünün öğretmenlere fetva vermesi eğitimin bir kez daha laik bir anlayışla düzenlenmesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

Ersoy'un soru önergesinde yer alan sorular:

- Söz konusu olay üzerine öğretmen kökenli olmadığını, bu nedenle hatalar yaptığını söyleyen okul müdürünün, müdür yardımcısından özür dilemesi yeterli midir?

- Açıkça ayrımcılık yapan, anayasada yer alan eşitlik ve laiklik ilkelerine aykırı davranan müdür hakkında adli soruşturma başlatılmış mıdır?

- Akşemsettin İlkokulu Müdürü’nün imamlıktan geldiği bilgisi doğru mudur? Bu bilgi doğruysa Bakanlığınız müdür atama kriterleri üzerinde yeniden çalışmayı planlamakta mıdır?

- Öğretmen kökenli olmayan biri nasıl okul müdürü olabilmektedir? Bir eğitimcinin yönetici seçilirken bilgisi ve deneyimine göre seçilmediğinin göstergesi olan bu olaya ilişkin Bakanlığınızın bir yaptırımı olacak mıdır? Söz konusu kişi müdür olarak kalmaya devam edecek midir? (HABER MERKEZİ)