'Adalet Nöbeti' beraat etti

Adana Adliyesi önünde de düzenlenen 'Adalet Nöbeti' eylemi nedeniyle yargılanan avukatlar beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan avukatlarla dayanışma amacıyla Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Adalet Nöbeti’ eylemleri kapsamında Adana Adliyesi önünde 18 Mayıs 2017 tarihinde yapılan basın açıklamasına katılanlar hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü. Adana Baro Başkanı Veli Küçük ile avukatlar Ali Akıncı, Sebahattin Demir, Sevil Aracı, Şiar Rişvanoğlu, Tugay Bek ve Ümit Büyükdağ hakkında 'OHAL kapsamında Adana Valiliğinin aldığı tedbirlere aykırı hareket etme' iddiasıyla Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava beraatle sonuçlandı.

Savunmasında, Türkiye'nin birçok ilinde ‘Adalet Nöbeti’ adı altında basın açıklamaları yapıldığını belirten Baro Başkanı Veli Küçük, “Bir çok ilimizde Adliye Binaları önünde Adalet Nöbeti kapsamında eylem düzenlenmiştir. Savcılık benim ve baromuz üyesi 6 meslektaşımız hakkında dava açmıştı. O günlerde Silivri Cezaevi'nde 200 gündür tutuklu bulunan ve hâlâ soruşturması sonuçlanmayan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'e destek olmak için uzun süredir İstanbul Çağlayan Adliyesinde yapılan ‘Adalet Nöbeti’ne Tarihi Taş Bina (eski adliye) önünde tutulan Adalet Nöbeti ile destek olmuştuk” dedi.

Baro başkanı dünkü duruşmada savunmasını, “Her koşul altında haksızlığa uğrayan herkesin, mağdurun ve mazlumun yanında olmaya ve herkes için adalet istemeye devam edeceğiz” sözleriyle tamamladı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti de, yargılanan 7 avukatın beraatine karar verdi.

(HABER MERKEZİ)