Leyla Güven: Kimse bu görüşme ile açlık grevini sonlandırmamızı beklemesin

Tutuklu HDP milletvekili Leyla Güven, açlık grevine devam edeceğini açıkladı. Güven, "2016 yılında tecridin kalkması için açlık grevi başlattık. AKP Mehmet Öcalan’ı İmralı’ya Öcalan ile görüşmeye gönderip, Öcalan’dan mesaj gelmesiyle eylemi bitirmiştik. Fakat tecrit devam etmişti. Şimdi ise benzer bir yöntem denemiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesi talebiyle açlık grevi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Mehmet Öcalan'ın kardeşiyle görüşmesi hakkında açıklama yaptı. Açlık grevine devam edeceğini belirten Güven, "Kimse bizden bu görüşme ile eylemi, grevi sonlandırmamızı beklemesin. Taleplerimiz yasa dışı değil meşrudur" ifadelerini kullandı.

'BELİRTİLER GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR'

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesi talebiyle 68 gündür açlık grevi yapıyor.

Jinnews'e açıklama gönderen Leyla Güven, sağlığıyla ilgili olarak, "Günlük sağlık kontrollerim yapılıyor. Yaklaşık 9-10 kilo civarında kaybım var. Ayrıca yürümekte zorluk çekiyorum, baş ağrılarım yoğunlaştı. Mide bulantıları, yüksek ateş, ışık, koku ve sese karşı hassasiyetim artarken, sıvı alımında zorluk çekme ve su içmemde de azalma var. Tüm bu belirtiler gün geçtikçe artıyor" dedi.

'2016'DA DA GÖRÜŞME OLDU AMA TECRİT DEVAM ETTİ'

Abdullah Öcalan ve kardeşi Mehmet Öcalan'ın arasındaki görüşmeyle ilgili olarak avukatlarından bilgi aldığını aktaran Güven, şöyle devam etti:

"Sayın Öcalan’ın durumunun iyi olduğu belirtilmiş. Bu bilgi elbette çok önemli. Eminim Kürt halkı açısından büyük bir moral olmuştur. Halkımızın da bildiği gibi bu görüşmeyle tecrit kalkmış değil. Daha öncesinden deneyimlerimiz var. 2016 yılında benimde aralarında olduğum 50 Kürt siyasetçi tecridin kalkması için dışarıda açlık grevi başlattık. AKP o dönem Sayın Mehmet Öcalan’ı İmralı’ya Sayın Öcalan ile görüşmeye gönderip, Sayın Öcalan’dan mesaj gelmesiyle eylemi bitirmiştik. Fakat tecrit devam etmişti. Şimdi ise benzer bir yöntem denemiştir."

'TALEPLERİMİZ YASA DIŞI DEĞİL'

"Bizim talebimiz başından beri çok nettir. İnsanlık suçu olan bu tecridin kalkması, Sayın Öcalan’ın ailesi, avukatları, siyasi heyetlerle görüşebilsin, demokratik çözümün, kalıcı barışın sağlanması için çabalarını, görüşlerini sürdüreceği koşulların oluşturulması olarak belirledik" diyen Güven, "Dolayısıyla kimse bizden bu görüşme ile eylemi, grevi sonlandırmamızı beklemesin. Taleplerimiz yasa dışı değil meşrudur. AKP-MHP faşizminin amacı bize bedel ödettirmek ise biz bu bedeli göze alarak greve başladık. Bizler de bu faşist ittifaka, iktidara bir uyarıda bulunmak isteriz. Zindanlardan tabutlar çıkmaya başlarsa sizler de hiçbir şey olmamış gibi yerinizde duramazsınız" ifadelerini kullandı.