Demokrasi İçin Birlik'ten CHP'ye seçim öncesi ziyaret

DİB, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. DİB görüşme açıklamasında, 'CHP'nin olumlu yaklaşımını geleceğe dönük umutlu bir adım olarak gördüklerini' belirtti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinin, ülke gündemi için genel gidişatın pekiştirilmesi ve çözülmesi açısından temel önemde olacağını belirten Demokrasi İçin Birlik (DİB) inisiyatifi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile 9 Ocak'ta bir buluşma gerçekleştirdi.

CHP'den Özgür Özel ve Veli Ağbaba'nın da yer aldığı görüşmede, DİB'den Rıza Türmen, Levent Tüzel, Nesteren Davutoğlu ve Erdoğan Aydın'dan oluşan heyet katıldı. Görüşmede, yerel seçimlerin demokrasi açısından bir imkana çevrilmesi amacıyla öneriler konuşuldu.

DİB'ten yapılan açıklamada, "Ülkede eşitlik, özgürlük, adalet ve barışı gerçekleştirme yolculuğunda, karar verme süreçlerinin demokratikleştirilmesi ve halk kesimlerinin kendilerini yakından ilgilendiren kararlarda söz sahibi olmasının, kentlerin rant ve israftan uzak, doğru ve verimli yönetimi için zorunlu olduğu" fikrinin görüşmenin 'ana ekseni' olduğu belirtildi.

"Tek adam tarafından tek yanlı politikalara karşı" muhalefetin güç birliğinin ve "ötekileştirilmiş kitlelerin güçlendirilmesinin" öneminin vurgulandığı görüşmede DİB, CHP'nin olumlu yaklaşımını 'geleceğe dönük umutlu bir adım' olarak gördüğünü belirtti.