Aydınlar Kandıra ziyaretinde: Bir yanımız içeride!

Akademisyen, sanatçı, gazeteci ve hak savunucuları Kandıra Cezaevi'ne giderek tutuklu Kürt siyasetçilere destek ziyareti düzenledi. Aydınlar 'Dışarıdayız ama yanınızdayız!' mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Bir yanımız içeride" diyerek bir araya gelen aydın, gazeteci, yazar, sanatçı, akademisyen ve insan hakları savunucuları, tutuklu Kürt siyasetçilere destek için Kocaeli'deki Kandıra Cezaevi’ne gitti. Aydınlar, Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan tutuklu siyasetçiler Gültan Kışanak, Selma Irmak, Aysel Tuğluk, Sabahat Tuncel, Nurhayat Altun, Günseli Yıldırım, Figen Yüksekdağ, Edibe Şahin, Çağlar Demirel, Burcu Çelik, Sırrı Süreyya Önder ve Ferhat Encü’ye dayanışma duygularını iletti.

Artıgerçek'te yer alan habere göre, ziyaret kapsamında öncelikle 40 kişilik ekip, tutuklu siyasetçiler için bir anı defteri oluşturdu. Deftere duygularını ve mesajlarını aktaran aydınlar, hazırladıkları kartlara da iyi niyet dileklerini yazarak tutuklu siyasetçilerin avukatları aracılığıyla cezaevine iletti.

Tutuklu siyasetçileri dayanışma ziyaretinde bulunanların isimleri şöyle;

Ali Haydar Konca, Ayşegül Devecioğlu, Beyaz Üstün, Celalettin Can, Erdal Karayazgan, Erdoğan Aydın, Esmehan Aykol, Esra Mungan, Eşber Yağmurdereli, Füsun Çeliker, Gençay Gürsoy, Gürhan Ertür, Hacer Ansal, Halim Bulutoğlu, Haluk Ağabeyoğlu, Hasan Cemal, Hüda Kaya, İlknur Birol, Melek Özman, Nadire Mater, Necmi Demir, Nesteren Davutoğlu, Nimet Tanrıkulu, Niyazi Zorlu, Oya Baydar, Servet Demir, Sevtap Akdağ, Şebnem Sünnetçioğlu, Şemsa Özar, Şengün Kılıç, Tahsin Yeşildere, Turhan Günay, Viki Çiprut, Zekiye Kürkçüoğlu, Zeynep Tanbay, Hülya Kirmanoğlu, Melda Onur, Semra Somersan ve Neval Tan.