HDP Milletvekili Öcalan'ın hesabı hacklendi

HDP Şanlıurfa milletvekili ve Abdullah Öcalan'ın yeğeni Ömer Öcalan'ın Twitter hesabı kısa süreli hack'lendi ve "Amcam ölmüştür" tweet'i atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın Twitter hesabından, amcası Abdullah Öcalan'ın öldüğüne dair bir paylaşım yapıldı. Sosyal medyada gündem olan tweet kısa sürede kaldırılırken; Öcalan, hesabının ele geçirildiği açıklamasında bulundu.

HDP'li Öcalan'ın hesabından yapılan ilk paylaşımda, “Sevgili amcam, Kürtlerin lideri Abdullah Öcalan 22:31’de hastaneye kaldırılmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kamuoyuna duyurulur” ifadeleri yer alıyordu.

Kısa bir süre sonra Öcalan'ın hesabının bilgi kısmında, "Ayyildiz Tim Akademi" ibaresi belirdi ve alttaki paylaşım yapıldı. Hesap kısa aranın ardından yeniden Ömer Öcalan tarafından kullanılmaya başlandı. Ancak Ayyildiz Tim'in attığı tweet hesapta sabitlenmiş durumda.

Abdullah Öcalan, yaklaşık 2,5 yıl sonra ilk kez cumartesi günü ailesi ile görüşmüştü. HDP Urfa Milletvekili Öcalan, Abdullah Öcalan'ın bugün kardeşi Mehmet Öcalan ile görüştüğünü açıklamıştı.

Abdullah Öcalan kardeşi ile görüştüAbdullah Öcalan kardeşi ile görüştü