CHP: Adalar'da 9 ay kapalı evlere seçmen taşındı

Adalar CHP İlçe Örgütü'nün yaptığı çalışma ile 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeni oy kullanacak bin 532 seçmenden 714'ünün taşınmasına itiraz edildi. İlçe örgütü raporunda yaptıkları görüşmelerde birçok ev sahibinin haberi olmadan kütüklerine yeni seçmenlerin yerleştirildiğinin ortaya çıktığını belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Adalar İlçe Örgütü yerel seçimlerde kullanılmak üzere oy taşımalara ilişkin bir çalışma yaptı. Yapılan çalışma sonucunda Adalar'da birçok metruk evde yeni seçmen olduğu, birçok evde de mülk sahibinin bilgisi olmadan seçmen kütüğü bulunduğu tespit edildi.

'EV SAHİPLERİ HABERDAR DEĞİL'

Özellikle yaz aylarında birçok Adalının evini kapatıp gittiği belirtilen raporda şu tespitler yer aldı: "Yaklaşık 9 ay kapalı olan bu evlere de yerleştirme yapıldığı görülmüştür. Bu durum üzerine bazı ev sahiplerine ulaşılarak adreslerinde seçmen olarak görülen kişileri tanıyıp tanımadıkları sorulmuştur. Ev sahipleri ya da orada yaşayan kişiler, bırakın tanımayı böyle bir durumdan haberdar dahi olmadıklarını söyleyerek kişisel itirazlarını da gerçekleştirmişlerdir.

Çalışmalar sırasında yaşanmaz halde olduğu görülen 10 metruk eve 37 kişinin, arsa ve hatta depo olarak görülen yerlere 19 yeni seçmenin yerleştirildiği görüldü.

İtiraz edilen 714 kişinin taşıma geldiği ilçeler genel olarak Pendik, Sultanbeyli, Sultangazi, Bağcılar, Sancaktepe, Kartal gibi ilçeler. Örnek verilecek olursa; 158 kişi Pendik, 100 kişi Sultanbeyli, 43 kişi Sultangazi gibi…"

İlçe örgütü raporunda şu iddialar da yer aldı: "Diğer taraftan AKP ilçe yönetiminde bulunan bir kişinin eşiyle birlikte ikamet etmediği bir adreste seçmen olarak göründüğü, (seçmen olarak göründüğü adreste gerçekten ikamet eden kişiler de itiraz ettiler) kendi ev adresine ise taşıma seçmenleri kaydettirdiği görüldü. Pek çok yazar, şair, bilim insanın yaşadığı ve kısmen özel mülkiyet olan Sedefadası’nda bulunan bazı adreslere seçmen olarak yerleştirilen 35 kişiye de itiraz edilmiştir. Sedefadalılar Derneği ile yapılan görüşme ile de bu adreslerde gösterilen 35 kişinin yaşamadığı kesinleşmiştir."

Raporda ayrıca AK Parti'nin bir başka ilçe yönetim kurulu üyesinin de ailesinden 64 kişiyi Adalardaki farklı adreslere yeni seçmen olarak kaydettirdiğinin tespit edildiği ve bu kişilerin seçmen olmadığına dair itirazı yapıldığı. Söz konusu aile hakkında CHP Sultangazi İlçe Örgütü'nün de yaptığı araştırma sonucunda bu kişilerin Sultangazi’de yaşadığı tespit edildiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç: Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayıAdalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç: Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayı