Ailesine verdiği ihaleleri denetleyecek!

Eşi ve kardeşi Üsküdar Belediyesi'nden toplam 756 bin liralık ihale alan belediye meclis üyesi İlyas Karayel, denetim komisyonu üyeliğine seçildi. Belediyenin CHP’li meclis üyesi avukat Banu Gün Öztürk "Eşinin ve kardeşinin Üsküdar Belediyesi’nden ihale alması zaten hukuka aykırıyken bir de ailesinin aldığı ihaleleri denetleyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üsküdar Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi İlyas Karayel’in, ailesinin belediyeden aldığı ihalelerle gündeme gelmesinin ardından tartışmalı bir gelişme daha yaşandı. Karayel'in Üsküdar Belediyesi'nin Denetim Komisyonu üyeliğine seçildiği ortaya çıktı.

Üsküdar Belediyesi'nin 2017 yılında açtığı 'bebek çeyizi alımı' ihalesini Saris İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kazanmıştı. Şirketin ortakları arasında İlyas Karayel’in kardeşi İbrahim Hakkı Karayel de bulunuyor. Karayel’in eşi Saniye Karayel de Üsküdar Belediyesi’nden 2017 yılında üç kez ihale aldı.

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre belediyenin önceki gün gizli oy yöntemiyle 2019 Yılı Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. İlyas Karayel de komisyona seçildi.

'DENETLEME SİSTEMİNİN RUHUNA AYKIRI'

Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Avukat Banu Gün Öztürk, Karayel’in ailesinin Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ihalelerin toplamının 756 bin 548 TL olduğunu ve bunun Belediye Kanunu’na ve Kamu İhale Kanunu’na aykırı olduğunu söyledi.

Ailesi ihaleleri kazanan Karayel'in aynı zamanda ihaleleri denetleyecek komisyonda olmasına tepki gösteren Karayel, şunları söyledi: "AKP’li meclis üyeleri, İlyas Karayel’i denetim komisyonu üyesi olarak seçti. Yani belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi, ailesi ihaleye giren İlyas Karayel’e teslim edildi. Eşinin ve kardeşinin Üsküdar Belediyesi’nden ihale alması zaten hukuka aykırıyken bir de İlyas Karayel eşi ve kardeşinin 2018 yılında da eğer almışlar ise ihalelerini denetleyecek. Bu bütünüyle denetleme sisteminin ruhuna aykırıdır. İhaleler sonucunda mal ve hizmet satın alan belediye ödediği parayı Üsküdarlının vergilerinden elde ediyor.”