Eren Erdem'in babası Hasan Erdem işten atıldı

Barış Yarkadaş, Eren Erdem'in babası Hasan Erdem'in dün oğlunun tahliye edilmemesine yönelik sözleri nedeniyle işinden çıkarıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eren Erdem'in babası Hasan Erdem işten çıkarıldı. Dün Karşı gazetesi davasında hakkında adli kontrolle tahliye kararı çıktıktan sonra yapılan itirazla serbest kalamayan CHP PM üyesi Eren Erdem'in ailesi cezaevi önünde duruma tepki göstermişti. Baba Hasan Erdem, "“O talimatları veren kişiye sesleniyorum: Kulağına küpe olsun, ne ben ne benim oğlum senden korkmuyoruz. Diz çöktüremeyeceksin. Eren Erdem’in üzerinden de CHP’ye gitmeye çalışma boşuna. Oğluma atfettiğin bütün suçları ben de işledim; ortağım. Ne biçim vicdan var sende, nasıl Müslümansın. Bu talimatlar bizi yıldırmaz, mücadelemize devam edeceğiz. Yarın Taksim’de eşim ile beraber kendimizi yakacağız” demişti.

'BOYUN EĞMEMENİN BEDELİ'

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, bugün Twitter'dan yaptığı açıklama ile Hasan Erdem'in işinden atıldığını duyurdu. Yarkadaş paylaşımında, "Korku ve baskı vicdansızlığa yol açıyor. Baskı düzeni insanlığı çürütüyor! @erenerdemnet'in babası Hasan Abi dün gece yaşanan skandal sonrası 'Boyun eğmeyeceğiz' dediği için az önce işinden çıkarıldı. İşyeri sahibi 'Artık birlikte çalışamayız' demiş. İşte boyun eğmemenin bedeli!" dedi.

Yarkadaş, Hasan Erdem'in Eminönü'de bir halıcıda çalıştığını belirtti.