Avanak Avni heykelini çalan şüpheliden savunma: Bana gülümsüyordu!

Avanak Avni heykelini çaldığı iddiasıyla tutuklanan Gökmen Turunç emniyette ifade verdi. Turunç verdiği ifadede, “Heykel çok hoşuma gitti. Bana gülümsüyordu..." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karikatürist Oğuz Aral'ın İstanbul Kadıköy'deki unutulmaz karakteri Avanak Avni heykelini geçtiğimiz Aralık ayında çalan Gökmen Turunç gözaltına alındı. Turunç verdiği ifadede heykeli metrobüsle götürdüğünü söylerken, "Komik görünüyordu. Heykeli tanımıyordum. Bana gülümsüyordu. Koşarak gidip sarıldım. Benim hiç arkadaşım yoktu. Onun için aldım” dedi.

'İÇİMDEN BİR SES AL BUNU EVE GÖTÜR DEDİ'

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, gözaltına alındıktan sonra Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli Gökmen Turunç, olay günü ailesiyle tartıştığını ve hap alıp dışarı çıktığını söyledi. Evli ve 2 çocuk babası Turunç, daha önce Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığını belirterek, Kadıköy’de yürürken heykeli gördüğünü söyledi. Turunç, “Bana gülümsüyordu. Koşarak gidip sarıldım. Heykel sarsıldı. İçimden bir ses ‘al bunu evine götür’ dedi. Ben de alıp hiçbir şeye sarmadan metrobüsle onu evime götürdüm. Benim hiç arkadaşım yoktu. Onun için aldım Heykeli tanımıyordum. Avanak Avni olduğunu bilmiyordum” diye konuştu.

TUTUKLANDI

“Kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık” suçundan tutuklanan Gökmen Turunç cezaevine gönderildi. İlk belirlemelere göre de heykelin ayaklarından kesik olduğuna dair tutanak da tutuldu. Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Fuat Kalyoncu’nun şikayetçi olduğu öğrenilen soruşturmada, şüpheli Turunç’un avukatı da tutuklama kararına itiraz etti. Şüphelinin itirazını Anadolu Sulh Ceza Hakimliği karara bağlayacak.