Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç: Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayı

CHP İstanbul İl Örgütü, Adalar ilçesinde yaklaşık bir ayda 899 kişilik seçmen artışı tespit etti. Parti, yaklaşık 500'ünün hayali seçmen olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından askıya çıkarılan seçmen listelerinde 500 hayali seçmen tespit ettiklerini duyurdu. İstanbul’un Adalar ilçesinde tespit edilen hayali seçmenlerle ilgili konuşan Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, "İlçemizde YSK verilerine göre 27 Kasım 2018 tarihinde 11 bin 862 seçmen kayıtlı iken; 4 Ocak  2019 tarihinde askıya çıkarılan sandık seçmen listelerinde seçmen sayısı 12 bin 761 olarak tespit edilmiştir. Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayıyla karşı karşıyayız" dedi.

Harabe durumdaki ikamet olanağı olmayan binalara, yazlık olarak kullanılan mülklere kayıt yapıldığını söyleyen Aytaç, "Sakarya ili Erenler ilçesinden Adıyaman Sincik nüfusuna kayıtlı çok sayıda seçmen Sultanbeyli, Sultangazi, Ümraniye, Bağcılar, Pendik başta olmak üzere birçok ilçemizden Adalar'a seçmen kaydırılmıştır. Yazlıkçı yurttaşlarımızın mülklerine, AKP ilçe yöneticisi ve üyelerinin evlerine kayıt yapılmıştır. Bu evler genellikle iki oda bir salon büyüklüğünde evler olmasına rağmen on, yirmi hatta otuz seçmen barındırıyor görünümündedir" ifadelerini kullandı.

PARTİ RAPOR HAZIRLADI: AYNI BİNAYA İKİ KAPI NUMARASI VERİLEREK 32 SEÇMEN KAYDEDİLDİ

Durumun ardından bir açıklama da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Adalar’da yüksek oranda seçmen artışı olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, "Metruk binalarda hatta tamamen yıkılmış evlerde seçmen gözüküyor. Listeler askıya çıkar çıkmaz tespitlerimizi yapmaya başladık ve en kısa sürede itirazlarımızı tamamlayacağız” dedi.

Partinin hazırladığı taslak raporda, Büyükada Nizam Mahallesi Albayrak Sokak’ta bulunan metruk bir binada 3 seçmen kaydı bulunduğu, aynı mahalledeki Çamlıbel Sokak’ta bulunan müstakil bir evin bahçe kapısında yer alan kapı numarasına kayıtlı 16 kişi olduğu ve evin ana giriş kapısından ayrı olan bahçe kapısına da numara verildiği ve bu adrese de 16 hayali seçmen kaydı yapıldığı gibi bilgiler yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç: Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayıAdalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç: Cumhuriyet tarihinin en büyük sahte seçmen olayı