Deniz Çakır: Üzerime atılmak istenen işlenmemiş bir suçtur

"Hakaret" iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Deniz Çakır, yazılı açıklama yaptı. Başörtülü kadınlara hakaret ettiği suçlamasını reddeden Çakır, "Yaşamımın her döneminde ezilenin, haklının, kadınların yanında oldum. Hal böyle iken üzerime atılmak istenen işlenmemiş bir suçtur ve utanç vericidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Deniz Çakır, bir alışveriş merkezinde başörtülü kadınlara hareket ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma hakkında açıklama yaptı.

Instagram hesabından yazılı açıklama yapan Deniz Çakır,  "Sustum, çünkü böyle bir suçlama karşısında savunma yapmayı bile zul gördüm. Şimdi okuyacaklarınız da bir savunma değil, bilgilendirmedir" diyerek iddiaları reddetti.

Bir arkadaşının doğum günü kutlamasında yan masada oturanlarla sözlü tartışma yaşadıklarının belirten Çakır, "Tartışmanın, benim açımdan giyim, kuşam, türban, başörtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamıştır olamaz da. Ancak tam tersi, söz konusu kişiler mekanda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır" ifadelerini kullandı.

"Yaşamımın her döneminde ezilenin, haklının, kadınların yanında oldum" diyen Çakır, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Kişisel özgürlüklerin savunucusu oldum. Hal böyle iken üzerime atılmak istenen işlenmemiş bir suçtur ve utanç vericidir. Kamuoyunun bilgisine sunarım." (HABER MERKEZİ)