'Komisyon' tepkisi: Oluk oluk kanımızı akıtamayacaklar!

Ceren Damar Şenel'in öldürülmesinin ardından 'üniversitelerde şiddeti önlemek' amacıyla kurulan komisyona Prof. Yaman Akdeniz'den tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Öğretim Görevlisi Ceren Damar Şenel'in öğrencisi tarafından öldürülmesinin ardından YÖK ve İçişleri Bakanlığı, 'üniversitelerde şiddeti önlemek' amacıyla ortak komisyon kurma kararı aldı. Prof. Yaman Akdeniz ise bu tip olayların komisyonla engellenemeyeceğine işaret eden bir mesaj paylaştı. "Akademisyenler olarak sonunda kurtulduk! Artık hiç kimse oluk oluk kanlarımızı akıtamayacak!"

Akdeniz Twitter hesabından Anadolu Ajansı'nın konuyla ilgili haberini paylaştı ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirisini imzalayan akademisyenlerle ilgili yaptığı açıklamayı hatırlattı. Peker'in, "Teröristler, onların destekçileri sizler ve yabancı ülke istihbaratları kısacası hepiniz, hedefinize ulaşıp devleti işlemez hale getirirseniz şunu iyi bilin ki; bu vatanın evlatlarından asla merhamet görmeyeceksiniz. Tekrardan söylüyorum; oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızda duş alacağız" sözlerinden hareket eden Akdeniz, "Akademisyenler olarak sonunda kurtulduk! Artık hiç kimse oluk oluk kanlarımızı akıtıp, akan kanlarımızla duş alamayacakmış" dedi. (HABER MERKEZİ)