Mülkiyeliler Birliği: Kadın cinayetleri, ayrımcı politikalarla en uç noktalara ulaştı

Mülkiyeliler Birliği, akademisyen Ceren Damar ile üniversite öğrencileri Zeynep Hüsünbeyi ve Buket Yıldız’ın öldürülmesi üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, "Dünyanın hemen her ülkesinde ataerkil sistemin kendisini en vahşi biçimde gösterdiği kadın cinayetleri, Türkiye’de izlenen ayrımcı politikaların bir sonucu olarak en uç noktalara ulaşmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu, akademisyen Ceren Damar ile Ukrayna’da üniversite eğitimi gören Zeynep Hüsünbeyi ve Buket Yıldız’ın öldürülmesi hakkında yazılı açıklama yaptı.

Türkiye'de kadın cinayetlerinin ayrımcı politikalarla arttığı belirtilen açıklamada, "Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin gündelik pratikler, kültürel kodlar, devlet politikaları ve ataerkil sistemin tüm mekanizmaları aracılığıyla her gün yeniden üretilerek pekiştirildiği bir ülkede, kadınlar var olma mücadelesini çok çeşitli baskı ve şiddet biçimlerini deneyimleyerek gerçekleştirmektedir. Dünyanın hemen her ülkesinde ataerkil sistemin kendisini en vahşi biçimde gösterdiği kadın cinayetleri, Türkiye’de izlenen ayrımcı politikaların bir sonucu olarak en uç noktalara ulaşmıştır" denildi.

'KADINLARIN BEDENSEL VE POLİTİK KİMLİKLERİ HEDEF ALINIYOR'

"Kadınların hem bedensel hem de politik bir kimlik olarak varlıkları hedef alınmaktadır" ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:

"Büyük acı ve dehşet uyandıran iki olay bugün medyaya yansıyan ve kamuoyu tarafından bilinen cinayetlerken Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinde her gün binlerce kadın eril şiddetin pek çok biçimine maruz kalmakta ve varlık mücadelesi vererek yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır.

Mülkiyeliler Birliği yönetimi olarak, hangi biçimde olursa olsun kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın karşısında olduğumuzu, kadınların verdiği her türlü mücadelede onlarla omuz omuza yürüdüğümüzü bildiriyoruz. Değerli akademisyen Ceren Damar’ın, üniversite öğrencileri Zeynep Hüsünbeyi ve Buket Yıldız’ın aileleri ve sevenleriyle yanyana olduğumuzu belirtiyor, onlara başsağlığı ve sabır diliyoruz." (HABER MERKEZİ)