Kayıp Evrim Atış'ın babası serbest bırakıldı

Tokat'ta 10 Temmuz 2018 günü kaybolan Evrim Atış'ın babası Burhan Atış'ın tutukluluğuna itiraz edildi. Zile Ağır Ceza Mahkemesi, Atış'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tokat'ın Turhal ilçesinde, 10 Temmuz 2018'de, yayladaki çadırlarının önünde kardeşiyle oynarken kaybolan 3,5 yaşındaki Evrim Atış'ın tutuklu olan babası Burhan Atış, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Turhal'da yaşayan Dilek-Burhan Atış çiftinin çocuğu büyüğü Evrim Atış, 10 Temmuz 2018'de, Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Sati Atış'ın peşinden gitti. Evrim'in arkasından geldiğini gören Sati Atış, gelininden torununu çadıra bırakılmasını istedi. Bir süre sonra geri dönen Sati Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Bunun üzerine aile fertleri, çevrede arama yaptı ancak Evrim Atış bulunamadı.

Ailenin ihbarı üzerine yaylaya jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi, bölgede arama çalışması başlatıldı. Aramalar sürerken çelişkili ifadeler veren Dilek ve Burhan Atış gözaltına alındı.

Çocuğunu en son çadırın önünde kardeşi ile oynarken gördüğünü, bu sırada kendisinin ahıra gittiğini, geri döndüğünde ise kızını göremediğini söyleyen anne Dilek ve baba Burhan Atış, 23 Temmuz'da tutuklandı. Burhan Atış'ın, "Traktörden düşüp, öldü; gömdüm" dediği, ardından da bu ifadesini değiştirdiği belirtildi.

AVUKATIN İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Evrim Atış'ın öldürülüp, gömülme ihtimalini göz önünde bulunduran komando ve jandarma timlerinin arama çalışmalarına 3 Kasım'da son verildi. Evrim Atış'a ait herhangi bir ize rastlanmadı. Bu gelişmenin ardından dosyayla ilgili değerlendirme yapan Turhal 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi, 8 Kasım’da Dilek Atış'ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Baba Burhan Atış'ın ise tutukluluğunun devamı karar verdi.

Zile M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Baba Burhan Atış, 15 Kasım'da Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Burhan Atış'ın avukatı, Zile Ağır Ceza Mahkemesi'ne müvekkilinin serbest bırakılması ile ilgili başvuruda bulundu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu baba Burhan Atış'ın adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi. (TOKAT/DHA)