Öğretim görevlisi Ceren Damar cinayetine övgüye soruşturma

Kopya çekerken yakaladığı öğrenci tarafından üniversitesindeki odasında bıçaklanıp, silahla vurularak öldürülen öğretim görevlisi Ceren Damar için Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi önünde tören düzenlendi. Cinayete ilişkin sosyal medyadan "Bu örnek hareket umarım sınavlarımıza yansır. Herkese iyi çalışmalar" şeklinde paylaşımda bulunan öğrenci hakkında ise soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Üniversitesi'nde Ceren Damar isimli öğretim görevlisinin öldürülmesine ilişkin "Bu örnek hareket umarım sınavlarımıza yansır. Herkese iyi çalışmalar" şeklinde paylaşım yapan ve aynı üniversitede öğrenci olan M.B hakkında savcılık harekete geçti. Söz konusu öğrenci hakkında TCK. 215. madde gereğince 'suçu ve suçluyu övme"kten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmen soruşturma başlatıldı.

Görev yaptığı Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dün bir öğrenci tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar için bugün fakülte önünde tören düzenlendi. Hukuk Fakültesi öğrencileri ve akademisyenler ile yakınlarının katıldığı törende, taziye masası karanfiller ve Damar'ın fotoğraflarıyla donatıldı.

EŞİ: KÖTÜLÜKTEN YANA OLMAYACAĞIZ

Ceren Damar'ın eşi ise "Kendisiyle üç ay evli kaldım. Bana çok şey kattı. Asla kandan ve kötülükten yana olmayacağız. Yaşanan bu olay tüm Türkiye'ye bir ders olur ve sembol olur" dedi.

(ANKARA-DHA)