Avukattan mahkemeye SEGBİS tepkisi!

Avukat Ömer Kavili, Selam Tevhid davasında mahkeme heyetine tepki göstererek, "Sizi protesto ediyorum" diyerek duruşma salonunu terk etti. Kavili, sanıkların duruşma salonuna getirilmediği ve sanıklara SEGBİS dayatılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Çağlayan 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen Selam Tevhid davasında avukat Ömer Kavili duruşma salonunu terk etti. Kavili, sanıkların SEGBİS'le duruşmaya bağlanmasına tepki göstererek savunma hakkının kısıtlandığını söyledi. Mahkeme heyetine tepki gösteren Kavili, heyete dönerek "Sizi protesto" ediyorum diyerek salondan ayrıldı.

'BÖYLE YARGILAMA OLMAZ'

Selam Tevhid davasının duruşması bugün Çağlayan 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada bugün 10 kişinin SEGBİS'le (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) savunma yapması bekleniyordu. Davanın avukatlarından Ömer Kavili, 10 kişiden 7 kişinin SEGBİS'le duruşmaya bağlandığını, SEGBİS'te sesin iyi duyulmadığını söyledi ve bunun üzerine duruşmaya devam edilmesine tepki gösterdi.

Ömer Kavili

Kavili, önceki duruşmalarda sanıkların duruşma salonuna getirildiğini fakat bu davada şu an yargılanan yaklaşık 40 kişinin farklı bölgelere dağıtıldığını söyledi.

Kavili, "Şimdi onları memleketin her tarafına dağıtmışlar ve bugün görülen duruşmada hiçbir sanık duruşma salonunda yoktu. 40 sanıktan 10 sanık hakkında 'SEGBİS'le bağlanacaklar' demişler. Bunu neye göre yaptıkları belli değil. Bu 10 sanığın da 7 tanesi SEGBİS'te hazır bulundu. 3 sanık SEGBİS'te yok. Savcı iddianamede 'örgüt' davası diyor. Eğer iddia buysa bütün sanıkların savunmasını bütün sanıklara dinletmek lazım" dedi.

"Mahkemeye gelen her belgeyi tebliğ etmek gerekiyor" diyen Kavili, "Dosyaya gelen yazıların okunması lazım. 'Dosyaya gelen yazılar görüldü' deniliyor fakat içinde neler yazılmış açıklanmıyor. Sonra da diyorlar ki 'yargılamaya devam ediyoruz'. Sanıklar burada konuşurken söyledikleri anlaşılmıyor. Mahkeme heyetinin bu sözleri pür dikkat dinlemesi gerekiyor. Fakat başka dosyaların notlarını çıkartıyorlar. Böyle yargılama olamaz" diye konuştu.

DURUŞMA SALONUNU TERK ETTİ...

Kavili, "Böyle bir yargılama olur mu?" diyerek şöyle devam etti: "Bu usul kuralı çiğnenmesi nedeniyle kişisel ahlak, onurum ve avukatlık meslek ilkeleri adına mahkemenin bu tavrını protesto ediyorum dedim ve duruşma salonunu terk ettim."