Müftüden Odatv'ye tehdit: Charlie Hebdo'nun yaptıkları yanına kâr kalmadı

Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Odatv'de Hazreti Muhammed'e hakaret edildiğini öne sürdü. Altıok, "Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Odatv'nin Hazreti Muhammed'e hakaret ettiğini öne sürdü. Altıok, "Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır" ifadelerin kullandı.

İLKHA'ya konuşan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, Odatv'nin Hazreti Muhammed'e hakaret ettiğini ve özür dilemesini gerektiğini savundu. Fransa'da, El Kaide tarafından Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı hatırlatan Altıok, şu ifadeleri kullandı:

"Charlie Hebdo ve Efendimiz dönemindeki Ka’b Bin Eşrefler sürekli dilleri ile alay ederek, kampanyalar yaparak, bir takım algı operasyonları ile hakaret etmeye çalışmışlardır fakat bu yaptıkları yanlarına kâr kalmamıştır. Ben inanıyorum ki bu yaptıkları, toplumun vicdanında bunlar mahkûm olacaklardır. Bunları özür dilemeye davet ediyorum çünkü tövbe İslam’da kabul edilir ve ölmeden önce yapılması gerekir."

Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Odatv'de birinin kılına zarar gelirse; sorumlusu teröristleri yüreklendiren, izleyen, destekleyen görevlilerdir!" dedi.

Odatv Genel yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da "Devletin maaşlı memurunun terör propagandasına sessiz kalacak mısınız? Müftünün çağrısıyla yayılan katliam çetelerinin çağrılarını izleyecek misiniz? Dün mezar evlerde domuz bağlarıyla katliam yapan çetelerin 'Charlie Hebdo' işaretiyle terör çağrısına devlet teslim olacak mı?"diyerek tepki gösterdi.

Gazeteciler ve siyasetçilerin, Ahmet Altıok'a tepkileri ise şöyle:

(HABER MERKEZİ)